Dobrodošli u BB Klekovača E-Shop
 
(0 proizvoda) - 0,00 din.

Nemate ni jedan artikal u korpi.

 

Rakija KLEKOVAČA Rakija koja je obišla svet
 
 
Bajina Bašta je pitoma varošica koja broji oko trideset hiljada stanovnika, od kojih je približno polovina nastanjena u gradskoj sredini, a ostatak po okolnim selima. Geografski je locirana na krajnjem zapadu Srbije i rekom Drinom se graniči sa susednom Bosnom i Hercegovinom. Zahvaljujući izvanrednim zemljišnjim i klimatskim uslovima, kai i predanosti i marljivosti čestitih domaćina koji nastanjuju ove krajeve, uzgoj visokokvalitetne šljive i proizvodnja rakije u bajnobaštanskom kraju ima dugu tradiciju i duboke korene. Organizovana proizvodnja i flaširanje klekovače počelo je 1955. godine u Zemljoradničkoj Zadruzi “Bajina Bašta”, da bi za relativno kratko vreme prepoznatljiva i orginalna flaša sa žutom etiketom i crvenom kapsulom (zatvaračem) napunila rafove prodavnica širom bivše Jugoslavije, a našla se preko izvoznika i u izlozima i pariskih i londonskih radnji.
 
Rakija klekovača se proizvodi od najkvalitetnijih sorti šljiva po tradicionalnom tehnološkom postupku, uz dodatak odabranih plodova (bobica) kleke. Spoj dugogodišnje tradicije i iskustva u pravljenju ove rakije, kao i primena najnovijih tehnoloških dostignuća i naučnih saznanja u oblasti proizvodnje žestokih alkoholnih pića, daju jedinstveni pečat i prepoznatljivost ovim proizvodima. Po završetku destilacije, sazrevanja i odležavanja rakije u hrastovim buradima, rakija se puni i pakuje u finalni proizvod BB Klekovača u litarskom, 0,7 l special pakovanju i 0.5 l pakovanju, dok u asortimanu postoje i Meka rakija za kuvanje kao i Bela-ljuta (prepečenica) u litarskim pakovanjma.
 
BB KLEKOVAČA DANAS
 
Početkom 2010. Godine i nakon stečajnog postupka u Zemljoradničkoj zadruzi “Bajina Bašta”, proizvodnju rakije i vlasništvo nad brendom je preuzelo novoformirano preduzeće “BB Klekovača” d.o.o. Već u prvoj polovini 2011. Godine zahvaljujući preduzimljivosti i entuzijazmu sadašnjeg vlasnika, udvostručena je prodaja u odnosu na ranije godine i obezbeđena stabilna sirovinska baza kao osnov za kontinuiranu i dugoročnu proizvodnju.

U 2012-oj godini BB Klekovača dobija novi poslovni prostor i halu proizvodnje. Kreće se u renoviranje i opremanje hale proizvodnje i poslovnog prostora. Kreće se u naredne korake ojačavanja preduzeća - Radi se na razvoju 4 nova proizvoda: Dunjevača, Kajsijevača, Viljamovka i Travarica, koji će svoja mesta naći na tržištu tokom 2015-e godine. BB Klekovača je dobitnik mnogih značajnih nagrada, a rezultat kvaliteta je pojačana prodaja i izvoz u druge zemlje. Uvodi se HACCP, a BB Klekovača je dobila i apartmanski deo u poslovnom prostoru, a Sala za degustaciju uspešno je završena na leto 2015. godine.